این روزها استفاده از دوربین مداربسته در مکانهای مختلف بسیار رایج می باشد. کنترل محل کسب و کار به صاحبان آن اطمینان خاطر خواهد بخشید که امنیت در مکان مورد نظر برقرار می باشد. این دوربین ها تصاویر را ثبت کرده و در صورت بروز جرم به پلیس کمک خواهد کرد تا فرد مظنون را به سرعت شناسایی و دستگیر نماید. وجود این دوربین ها سبب کاهش چشمگیر دزدی ها و کلاهبرداری ها شده است. به همین جهت موسسه حفاظتی مراقبتی نظم گستران امید ارائه این خدمات را در لیست مواردی که برای هر مکان ضروری خواهد بود ، قرار داده است.
دوربین مداربسته
جالب است بدانید که به دوربین مداربسته به صورت اختصاری cctv می گویند که معنای عبارت کامل آن جعبه جادویی مداربسته است. نخستین دوربین های مداربسته در سال ۱۹۴۲ میلادی توسط آلمان های نازی برای نظارت بر روند پرتاب موشک ها استفاده شده است. نخستین صنعتی که برای افزایش امنیت مکان خود از دوربین مداربسته استفاده کرد بانک ها بودند.
این سیستم نظارت تصویری از دوربین هایی تشکیل شده است که در یک یا چند نقطه از مکان به صورت ثابت قرار گرفته و تصاویر آن مکان را به کمک سیگنال ها در مکانی دیگر نمایش می دهد. این دوربین ها می توانند با سیم و یا بی سیم به صفحه نمایش متصل باشند. در ادامه شما را با انواع دوربین های مداربسته آشنا خواهیم کرد.
انواع دوربین مداربسته
دوربین مداربسته را می توان از نظر شیوه انتقال تصویر به نمایشگر به دو دسته با سیم و بی سیم تقسیم کرد. دوربین های بی سیم که سیگنال های صوتی و تصویری را از طریق امواج رادیویی انتقال می دهند از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. همچنین از لحاظ نوع سیگنال خروجی این دوربین ها به دو نوع کلی آنالوگ و آی پی تقسیم بندی می شوند. دوربین های مداربسته یا دارای سنسور سی سی دی (CCD) بوده و یا از سنسور سیماس (CMOS) برخوردار می باشند.
تنوع دوربین مداربسته بسیار زیاد است. از لحاظ ظاهر و کاربرد می توان به دوربین های زیر اشاره کرد. دقت فرمایید که انتخاب مناسب ترین نوع دوربین مداربسته با توجه به کاربری که از آن انتظار دارید امری بسیار حائز اهمیت است. دید در شب، ثابت یا متحرک بودن، کیفیت تصویر، زاویه های تحت پوشش، مقاومت در محیط و در معرض دید یا پنهان بودن مواردی است که باید در هنگام خرید یک دوربین مداربسته به آن توجه نمایید.
دوربین های دام ( گنبدی )
این دوربین ها نیم دایره ای و گنبدی شکل هستند. دوربین های دام به دلیل قیمت مناسبی که دارند از فروش خوبی برخوردار می باشند. یکی از مزایای دوربین های مداربسته دام این است که می توان آنها را با استفاده از صفحه کلید RS485 و یا کامپیوتر کنترل کرد و لنز آنها این قابلیت را دارد تا مطابق با نیاز تنظیم شود. همچنین بعضی از این دوربین ها امکان زوم و چرخش خودکار را در فواصل زمانی معین فراهم می نمایند.
دوربین مداربسته مینیاتوری ( سوزنی)
اگر به دنبال دوربین مداربسته ای می گردید که جلب توجه نکند تا بتوانید به طور غیر محسوس مکان مورد نظر خود را نظاره کنید دوربین مینیاتوری بهترین گزینه برای شما خواهد بود. این دوربین ها بسیار کوچک هستند. غالبا لنزهایی که در آنها استفاده می شود، لنزهای ۲٫۸میلیمتر (~۸۵ درجه) یا ۳٫۶(~۷۰ درجه) میلیمتر می باشد.
دوربین مداربسته بولت
از آنجایی که این دوربین های استوانه ای شکل ضد آب هستند، در مکانهای با شرایط سخت آب و هوایی مناسب محسوب می شوند. اغلب دوربین های مداربسته بولت دارای قابلیت دید در شب هستند. این دوربین ها بر اساس نوع لنز به دو دسته لنز ثابت و لنز وریفوکال تفکیک می شوند.
دوربین مداربسته باکس (صنعتی)
این دوربین ها که مکعب مستطیل شکل هستند دارای کیفیت تصویر بالایی می باشند. امکان نصب لنز خارجی بر روی دوربین ها مداربسته باکس وجود دارد. بنابراین به کمک آنها قادر به گرفتن فیلم از زاویه بسته نیز خواهید بود. دوربین های باکس این قابلیت را دارند تا مجهز به لنزهای مختلفی شوند. این مزیت بسیار خوبی است که شما را قادر می سازد تا در صورت نیاز به لنز غیر متعارف از این دوربین ها استفاده نمایید.
دوربین مداربسته حرارتی
این دوربین های تخصصی به گونه ای طراحی شده اند که تصاویر را بر اساس شکل حرارتی محیط بازسازی نمایند. دوربین مداربسته حرارتی قادرند تا انرژی مادون قرمز را در محدوده طول موج متوسط مادون قرمز (۳تا۵ میکرون) و یا محدوده طول موج بلند مادون قرمز (۸تا۱۲ میکرون) شناسایی نمایند. دوربین مداربسته حرارتی این قابلیت را دارند تا در هر شرایطی تصاویر با کیفیت بالا نمایش دهند.
دوربین مداربسته گردان (PTZ)
همانطور که از نام این دوربین ها مشخص است، می توانند در جهات مختلف گردش داشته باشند. همچنین به کمک دوربین های گردان می توان در زاویه ای خاص زوم کرد. آنها این قابلیت را دارند که به صورت برنامه ریزی شده در زمان های مشخص قسمت های خاصی از مکان را نمایش دهند. همین مزیت ها سبب شده است تا این دوربین ها از استقبال خوبی میان مصرف کننده ها برخوردار باشند. این نکته حائز اهمیت است که سیستم های نظارتی امنیتی جدید همچون دوربین های مداربسته گردان کاربران را قادر می سازد تا از راه دور و از طریق اتصال به اینترنت و نصب اپلیکیشن در موبایل خود مکان مورد نظرشان را نظارت نمایند.
انواع دیگری از دوربین های مداربسته برای خرید موجود می باشند که با توجه به نیاز کاربر طراحی و ساخته شده اند. به عنوان مثال مکان های حساسی همچون بانک ها از دوربین های مداربسته با کیفیت اچ دی استفاده می کنند. بسیاری از صاحبان مغازه و فروشگاه های شخصی از دوربین های تحت شبکه استفاده می نمایند تا زمان هایی که در مکان مورد نظر نیستند از طریق اینترنت تصاویر آن مکان را نظاره گر باشند. دوربین هایی که برای مکان های خارجی به کار برده می شود باید از مقاومت بالایی در برابر باد، گرد و غبار و دما محیط برخوردار باشند.
نصب دوربین مداربسته
نصب دوربین مداربسته نیازمند تخصص می باشد. بنابراین بهتر است برای این کار از خدمات متخصصین آن بهره مند شوید تا در کنار نصب اصولی دوربین ها آموزش لازم برای استفاده از آنها را نیز دریافت نمایید.پس از نصب دوربین مدار بسته توجه داشته باشید که حتما یک برچسب نشان دهنده وجود دوربین مدار بسته در آن مکان، در معرض دید بچسبانید تا افراد از حضور دوربین ها مطلع شوند. شما با نصب اصولی دوربین های مدار بسته فاکتور های مهم حفاظت فیزیکی را رعایت کرده اید و امنیت شما تا میزان قابل توجهی بالاتر می رود.